Okrugli sto na temu „ Zdravlje i starenje komponenta I njega i pomoć u kući, pogled u budućnost kroz retrospektivu djelovanja i rada u pet godina postojanja”

Dana 29.11.2018. godine Crveni križ grada Tuzla je organizovao  Okrugli sto na temu „ Zdravlje i starenje komponeta I njega i pomoć u kući, pogled u budućnost kroz retrospektivu djelovanja i rada u pet godina postojanja”. Na naše zadovoljsto prisustvovali su gosti iz Crvenog krsta Doboj, Crvenog krsta Brčko Distrikta, Crvenog križa/krsta Lukavac, Predstavnici Švicarskog Crvenog križa, Ured u Tuzli, Predstavnici JZNU Dom Zdravlja “Dr Mustafa Šehović” Tuzla, Služba kućnog liječenja, koordinatori Inicijativnih grupa Aktivno starenje iz mjesnih zajednica sa područija grada Tuzla, uposlenici i volonteri Crvenog križa grada Tuzla. Okrugli sto je imao za cilj prezentovati rad programa njege i pomoći u kući u proteklih pet godina. Nakon prezentovanog rada prešlo se na  diskusiju  na kojoj su  donešeni određeni  zaključci od koji je vrlo značajano to da je Projekat ” Njega i pomoć u kući”  program budućnosati za BH građane. Također su uručene zahvalnice svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji programa njege i pomoći u kući: Crveni križ Švicarske, Ured u Tuzli; Grad Tuzla, Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti; JZNU Dom zdravlja ” Dr Mustafa Šehović” Tuzla, Služba kućnog liječenja; Crveni križ Tuzlanskog kantona; Gradska organizacija Crveni krst Sombor; Hinić Mihela; Vilušić Sarafina; Nakić Jasmina; Hidanović Samija, Musić Jasmina; Jahić Hasija; Galušić Zora; Demirović Vildana; Vodnik Julijana; Mehinović Jasmina; Pranjić Marko; posthumno Halilović Kadira.

 

okrugli sto9 okrugli sto8 okrugli sto7 okrugli sto6 okrugli sto5 okrugli sto4 okrugli sto3 okrugli sto2 okrugli stookrugli sto 1

Posted in Obavijesti.