Rad osoblja u programu Njege i pomoći u kući ocjenjen najvišom ocjenom

Zahvaljujući na podršci koju su nam pružili u realizaciji projekta Njega i pomoć u kući od 2013. godine pa do danas sa punim srcem smo ugostili predstavnike Švicarskog Crvenog križa iz Berna gosp. Michael Kramera, šefa ŠCK za međunarodnu saradnju i gđicu. Sophie Hirsig, program koordinatoricu za BiH i gđu. Mihelu Hinić, direktoricu Švicarskog CK u Tuzli.

Radnom sastanku su prisustvovali njegovatelji angažovani u programu njege kao i sekretar  Crvenog križa Tuzla gosp. Sead Hasić. Na spomenutom sastanku   zaključeno je, da je Crveni križ grada Tuzla jedan od pozitivnih primjera kako treba razvijati programe u lokalnoj zajednici te da će naša iskustva u realizaciji ovog programa poslužiti kao primjer drugim organizacijama.

U toku posjete delegacija Švicarskog Crvenog križa  je obišla i korisnike Centra za njegu i pomoć u kući nakon čega su imali samo riječi pohvale za rad i uspjeh njegovatelja na terenu te da je  zadovoljstvo naših korisnika govori koliko posvećujemo pažnju  brizi i njezi  starijih osoba a sve u cilju poboljšanja kvalitete života u vlastitom domu.  Zahvaljuemo se Švicarskog Crvenom križu za podršku radu Centra za njegu i pomoć u kući i ukazano  povjerenje koje traje već 7 godina. sastanak donator1 sastanak donator2 sastanka donator

Posted in Aktivnosti.